“Having a goal is not the same as owning it”

Ken je dat gevoel dat je wel iets wilt veranderen in je gedrag maar het steeds niet lukt? Misschien is het een aanwijzing dat je diep van binnen toch nog niet écht hebt gekozen ervoor te gaan?

Misschien is de huidige situatie nog nét niet erg genoeg om het nieuwe gedrag vol te houden? Of levert het in stand houden van de huidige situatie je stiekem meer op dan je durft toe te geven?

Als coach voor persoonlijke ontwikkeling weet ik dat er meer factoren belangrijk zijn voor een succesvol leerproces die ik graag met je deel. Als je het moeilijk vindt om iets te veranderen in je gedrag zou je oplossing in een van deze hoeken kunnen liggen:

Tip 1 Heb een concreet doel.

Wat wil je leren te doen? Onderzoek wijst uit dat mensen met een leerdoel veel beter leren en veel hogere intrinsieke motivatie hebben dan mensen met een (opgelegd) prestatiedoel. Een prestatiedoel is: ik wil binnen een half jaar 5 nieuwe klanten. Een leerdoel is: ik wil leren op wat voor manieren ik klanten kan overtuigen

Tip 2 versterk je eigen zelfvertrouwen.

Mensen met meer geloof in het eigen kunnen leren gemakkelijker. Leren betekent immers dingen uitproberen en hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer ‘lef’ om te leren. Tip 3 kan helpen je zelfvertrouwen te vergroten.

Tip 3 Wees bereid om te oefenen.

Leren is meestal niet effectief als het alleen in je hoofd gebeurt. Onderzoek wijst uit dat het geleerde pas echt beklijft als je ook toepast. In progressiegericht leren definieer je kleine stappen met een grote kans op success vanuit de wetenschap dat je met veel kleine successen duurzamer leert.

Tip 4 Reflecteer op je motivatie.

Hoe graag wil je de verandering ….écht? Het kan een moeilijke vraag zijn om eerlijk te beantwoorden maar essentieel voor je leerproces. Er kan sprake zijn van ‘fatal attraction’. Je wilt niet meer met dit gedrag of de overtuiging leven, maar je kunt ook nog niet zonder!

Hoe groot is de last van de huidige situatie? Hoe belangrijk is het écht voor jou persoonlijk dat er iets verandert? Komt de motivatie om te veranderen van jezelf of meer uit je omgeving? Ben je bang voor wat er gebeurt als je wel verandert of ben je voorzichtig nieuwsgierig? Stel jezelf deze vragen en geef eerlijk antwoord.

Tip 5 Heb een strategie

Hoe ga je het leerproces aanpakken? Hoe ga je bewust leren gedurende het proberen? Heb je daar een reflectiemodel voor en heb je er externe hulp bij nodig? Hoe ga je je voortuitgang bijhouden (denk aan een leerjournaal)? Heb je wel tijd om te oefenen? Wie of wat heb je verder nodig?

Heb je al van alles geprobeerd en lukt het nog niet? Misschien kan ik je helpen. Ik coach mensen met werk gerelateerde vraagstukken. Stuur mij een Whatsapp op: https://wa.me/31302724652 of bel op 06 27 077 109.

Foto: Michael Kooren.

Foto: Michael Kooren

Auteur: Yvette van Aarle