Als coach lid van NOBCO

Over mij

Opgeleid als bedrijfseconoom en marketeer heb ik jaren alleen gekeken naar de meer zakelijke kant van organisaties. Tegenwoordig verdiep ik mij meer in de menselijke kant, de belangrijkste factor achter de resultaten.  Ook zet ik mij in voor een inclusieve samenleving en voor duurzaam dienende merken. 

Ik zeg altijd dat ik hart en hoofdzaken met elkaar verbind.  Zowel in mijn advieswerk streef ik naar een concreet einddoel maar daarbij neem ik mensen graag mee. Alleen dan is er een blijvend resultaat.

In mijn werk maak ik veel ruimte voor persoonlijk contact, zo ook in deze foto waar ik een gemeente begeleid bij een kernwaarde traject.

Foto: Aad van Vliet

Foto: Aad van Vliet

Verwondering en purpose

Geld verdienen is niet mijn belangrijkste drijfveer. Dat maakt mij wellicht een atypische ondernemer. Ik werk alleen aan de dingen waar ik zelf energie van krijg en waarbij ik het gevoel heb van waarde te kunnen zijn. Langer termijn resultaten neerzetten en mensen in staat stellen zelfstandig verder te gaan. Dat betekent dat jij als klant op nr. 1 staat en weet dat ik er echt voor ga.

Mijn missie? Mijn kijk op het leven is dat we het vandaag en morgen samen moeten zien te rooien. Ik streef naar een maatschappij waarin iedereen mee doet naar eigen talenten. Een wereld waarin iedereen ‘eigen’ kan zijn. Waarin mensen kansen zien en kansen pakken voor zichzelf. Waarschijnlijk geboren uit mijn jeugd waarin ik als kind van een expatgezin veel ben verhuisd en telkens opnieuw het beste moest maken van een nieuwe situatie. Die ‘yes we can’ mentaliteit is ook zichtbaar voor opdrachtgevers.

De manier waarop ik werk hangt sterk samen met mijn kernwaarden. Tijdens het begeleiden van een kernwaarde traject voor een van de prachtige Nederlandse gemeenten kon ik daar ook zelf weer bij stil staan. Ook de zware coachopleiding die ik momenteel volg vraagt om die blik naar binnen. Het leverde dit rijtje op: Rechtvaardigheid – Integriteit – Betrouwbaarheid – Autonomie – Speelsheid

Mijn kijk op teamwork

Hoe je mensen optimaal laat samenwerken is een vraagstuk waar ik mij nu veel mee bezig houd. Een mooie analogie daarvoor is het roeien in de acht zoals ik dat lang deed bij de Hoop in Amsterdam.

De acht gaat pas ‘lopen’ als iedereen helemaal gelijk zit: als elk individu de passende techniek gebruikt, op exact het juiste moment en met dezelfde intensiteit. Je kunt technisch nog zo goed zijn, als het samenspel niet klopt kom je alsnog niet op snelheid.

De coach speelt daarin een hele belangrijke rol vanaf de kant want die overziet. De stuur (de leidinggevende) geeft aanwijzingen en zweept de roeiers op. Maar zonder de roeiers (het team) komt een stuur nergens, beweegt de boot niet. Iedereen in de boot moet dus op elkaar kunnen vertrouwen. En iedereen moet bereid zijn te luisteren. Eén fout in de samenwerking kan fataal zijn.