Unieke combinatie van marketing, organisatieontwikkeling en coaching expertise

Opgeleid als bedrijfseconoom, consultant en marketeer heb ik de afgelopen 25 jaar vooral gekeken naar de meer zakelijke kant van organisaties. Ik werkte als marketing en communicatie adviseur voor grote internationale en kleine organisaties in zowel leidinggevende als uitvoerende rollen. Gefascineerd door de kracht van verhalen verdiepte ik mij op het terrein van storytelling en verandermanagement. Sinds 2029 kwam daar het vak volgde ik een Post HBO coachopleiding ns te accrediteren als coach (NOBCO Practinioner). Het maakt mij uniek in mijn breedte en een gesprekspartner voor de directiekamer van het MKB.

Organisatieadviseur met een ongekend breed profiel

Als adviseur ben ik klankbord, trusted advisor voor management van MKB (familie)bedrijven. Ik begeleid hen zelf of hun teams in hun ontwikkeling. Sta organisaties bij in de professionalisering van de organisatieprocessen of marketing. Steeds met de focus op groei en ontwikkeling.

Het is mijn talent om moeilijke materie snel te doorgronden en tot de essentie terug te brengen. Ik ben zeer analytisch, empathisch en loep en loep zuiver in mijn benadering. Voor mij heeft elk traject een doel en aan dat doel committeer ik mijzelf. We strekken samen op, jullie vanuit eigenaarschap voor de eigen stappen die te maken zijn. Alleen dan is er een blijvend resultaat.

Ik werkte in veel sectoren: advocatuur, financiële dienstverlening, automotive, HR diensteverlening, media, semi-publieke sector, gemeentes en de zorg. Het liefste zet ik mij in voor een inclusieve samenleving en voor duurzaam dienende merken.  In mijn werk maak ik daarom ook ruimte voor vrijwilligerswerk rondom de thema’s inclusiviteit en armoede.

Mijn visie op samenwerking en ontwikkeling

Hoe je mensen optimaal laat samenwerken is een vraagstuk waar ik mij veel mee bezig houd. Een mooie analogie daarvoor is het roeien in de acht zoals ik dat lang deed bij de Hoop in Amsterdam.

De acht gaat pas ‘lopen’ als iedereen helemaal gelijk zit: als elk individu de passende techniek gebruikt, op exact het juiste moment en met dezelfde intensiteit. Je kunt technisch nog zo goed zijn, als het samenspel niet klopt kom je alsnog niet op snelheid.

De coach speelt daarin een hele belangrijke rol vanaf de kant want die overziet. De stuur (de leidinggevende) geeft aanwijzingen en zweept de roeiers op. Maar zonder de roeiers (het team) komt een stuur nergens, beweegt de boot niet. Iedereen in de boot moet dus op elkaar kunnen vertrouwen. En iedereen moet bereid zijn te luisteren. Eén fout in de samenwerking kan fataal zijn.

Werken vanuit verwondering en purpose

Geld verdienen is niet mijn belangrijkste drijfveer. Dat maakt mij wellicht een atypische ondernemer. Ik werk alleen aan de dingen waar ik zelf energie van krijg en waarbij ik het gevoel heb van waarde te kunnen zijn. Langer termijn resultaten neerzetten en mensen in staat stellen zelfstandig verder te gaan. Dat betekent dat jij als klant op nr. 1 staat en weet dat ik er echt voor ga.

Mijn missie? Mijn kijk op het leven is dat we het vandaag en morgen samen moeten zien te rooien. Ik streef naar een maatschappij waarin iedereen mee doet naar eigen talenten. Een wereld waarin iedereen ‘eigen’ kan zijn. Waarin mensen kansen zien en kansen pakken voor zichzelf. Waarschijnlijk geboren uit mijn jeugd waarin ik als kind van een expatgezin veel ben verhuisd en telkens opnieuw het beste moest maken van een nieuwe situatie. Die ‘yes we can’ mentaliteit is ook zichtbaar voor opdrachtgevers.

De manier waarop ik werk hangt sterk samen met mijn kernwaarden. Tijdens het begeleiden van een kernwaarde traject voor een van de prachtige Nederlandse gemeenten kon ik daar ook zelf weer bij stil staan. Ook de zware coachopleiding die ik momenteel volg vraagt om die blik naar binnen. Het leverde dit rijtje op: Rechtvaardigheid – Integriteit – Betrouwbaarheid – Autonomie – Speelsheid

Foto: Sandra Koppenhöfer

Ervaren marketing communicatie professional