Ervaren marketing communicatie professional

Opgeleid als bedrijfseconoom en marketeer heb ik de afgelopen 25 jaar vooral gekeken naar de meer zakelijke kant van organisaties. Ik werkte als marketing en communicatie adviseur voor grote en kleine organisaties in zowel leidinggevende als uitvoerende rollen. Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in de breedte van het vak. Daardoor knoop ik als geen ander alle disciplines aan elkaar: positionering, propositie ontwikkeling, campagnes, e-mail marketing, online marketing, zoekmachine marketing, klantonderzoek, customer journeys (klantreizen) en social media marketing.

Ik adviseer management of doe het projectmanagement rondom communicatie. Vaak werk ik aan complexe materie en weet ik daarin de communicatie terug te brengen naar de essentie zodat het behapbaar en begrijpelijk wordt voor de ontvanger.

Tegenwoordig verdiep ik mij ook in de menselijke kant, de belangrijkste factor achter de resultaten.  Ik zeg altijd dat ik hart en hoofdzaken met elkaar verbind.  Zowel in mijn advieswerk als mijn coaching streef ik naar een concreet einddoel maar daarbij neem ik mensen graag mee. Alleen dan is er een blijvend resultaat.

Ik werkte in veel sectoren: advocatuur, financiële dienstverlening, automotive, HR diensteverlening, media, gemeentes en de zorg. Het liefste zet ik mij in voor een inclusieve samenleving en voor duurzaam dienende merken.  In mijn werk maak ik daarom ook ruimte voor vrijwilligerswerk rondom de thema’s inclusiviteit en armoede.

Foto: Sandra Koppenhöfer

Ervaren marketing communicatie professional

Werken vanuit verwondering en purpose

Geld verdienen is niet mijn belangrijkste drijfveer. Dat maakt mij wellicht een atypische ondernemer. Ik werk alleen aan de dingen waar ik zelf energie van krijg en waarbij ik het gevoel heb van waarde te kunnen zijn. Langer termijn resultaten neerzetten en mensen in staat stellen zelfstandig verder te gaan. Dat betekent dat jij als klant op nr. 1 staat en weet dat ik er echt voor ga.

Mijn missie? Mijn kijk op het leven is dat we het vandaag en morgen samen moeten zien te rooien. Ik streef naar een maatschappij waarin iedereen mee doet naar eigen talenten. Een wereld waarin iedereen ‘eigen’ kan zijn. Waarin mensen kansen zien en kansen pakken voor zichzelf. Waarschijnlijk geboren uit mijn jeugd waarin ik als kind van een expatgezin veel ben verhuisd en telkens opnieuw het beste moest maken van een nieuwe situatie. Die ‘yes we can’ mentaliteit is ook zichtbaar voor opdrachtgevers.

De manier waarop ik werk hangt sterk samen met mijn kernwaarden. Tijdens het begeleiden van een kernwaarde traject voor een van de prachtige Nederlandse gemeenten kon ik daar ook zelf weer bij stil staan. Ook de zware coachopleiding die ik momenteel volg vraagt om die blik naar binnen. Het leverde dit rijtje op: Rechtvaardigheid – Integriteit – Betrouwbaarheid – Autonomie – Speelsheid

Mijn kijk op teamwork

Hoe je mensen optimaal laat samenwerken is een vraagstuk waar ik mij nu veel mee bezig houd. Een mooie analogie daarvoor is het roeien in de acht zoals ik dat lang deed bij de Hoop in Amsterdam.

De acht gaat pas ‘lopen’ als iedereen helemaal gelijk zit: als elk individu de passende techniek gebruikt, op exact het juiste moment en met dezelfde intensiteit. Je kunt technisch nog zo goed zijn, als het samenspel niet klopt kom je alsnog niet op snelheid.

De coach speelt daarin een hele belangrijke rol vanaf de kant want die overziet. De stuur (de leidinggevende) geeft aanwijzingen en zweept de roeiers op. Maar zonder de roeiers (het team) komt een stuur nergens, beweegt de boot niet. Iedereen in de boot moet dus op elkaar kunnen vertrouwen. En iedereen moet bereid zijn te luisteren. Eén fout in de samenwerking kan fataal zijn.