Vraag van de klant

Pluimen werd opgericht door twee broers met de evangelie om de wereld een stuk mooier te maken middels positieve belevenissen. De Pluim was first mover in de markt voor cadeaubonnen en belevenissen maar werd ondertussen flink uitgedaagd door nieuwe spelers.  Vanwege een zwangerschap aan mij de vraag om enige maanden leiding te geven aan dit jonge team . Tegelijk was de vraag om mee te denken over de positionering en de organisatie van het team. 

De vraag aan mij: Yvette, wil je ons helpen verder te professionaliseren?

Aanpak

Als marketing communicatie manager a.i. stuurde ik het team (5 man) aan en adviseerde het management over de juiste positionering (werd onderschreven). Om te komen tot de merkpositie deed ik onder andere interne interviews en desk research. Ik overzag grote cross-mediale campagnes (incl. (e)DM, radio, pre-roll, SEO/SEA, social media, telesales) om online sales en merkbekendheid te verhogen. Waaronder de kerstcampagne, de grootste campagne van het jaar. Ik was verder eindverantwoordelijk voor een online omzet van € 5 mln waarbij de website door gerichte ingrepen samen met de online marketeer beter ging presteren. Misschien wel de grootste uitdaging was de ontwikkeling van een geheel nieuwe verpakkingslijn voor de Pluim waarbij het gevoel van beleving een prominentere rol. Dat is complexer dan je zou denken! Tijdens mijn opdracht was ik lid van het MT.

Vanuit de opdracht om te kijken naar de organisatie van het team maakte ik samen met teamleden functieomschrijvingen. Daarbij introduceerde ik het denken en werken in competenties zodat de rollen meer ontwikkelingsgericht konden worden ingezet.

Jullie marketing en communicatie verbeteren?

Bel me op 06 27 077 109.

Resultaat

Naast een succesvolle kerstcampagne, een nieuwe verpakkingslijn en positionering vooral heel erg veel plezier.

Mooi vond ik de oprechte purpose van de oprichters van Pluimen, waarmee ze het tijdperk ‘Sinek’ ver vooruit waren. In het begin werd er getwijfeld of ik niet ’te corporate’ zou zijn voor een kleine slagvaardige organisatie als van de Pluim. Juist niet. Het is heerlijk als je met een klein team en met kleine ingrepen het verschil kan maken. En ik mocht als bonus ook in de prachtige van Nelle fabriek te werken.