Marketing adviseur gespecialiseerd in professionalisering

Marketing advies voor middelgrote bedrijven die willen groeien.

Ik merk dat met name startende of jonge marketing en communicatie teams worstelen met de beste strategie of aanpak. Vaak is er wel kennis van één aspect van het vak, zoals de website of socialmedia maar nog geen doelgerichte werkwijze en samenhangende aanpak. Zo is het worstelen met uiteenlopende verzoeken en wensen van directie of sales.

Andersom heeft de directie of sales niet het idee dat ze alles uit het marketing team weten te halen. Ze willen de impact van de marketing en communicatie investeringen duidelijker terug zien. Kunnen nog niet echt loslaten, maar willen dat wel.

Voor deze organisaties ben ik als ervaren marketing adviseur de perfecte oplossing.

Optie 1.
Mentoring on the job

Met enige regelmaat, zeg 2 keer per maand, kom ik op de werkvloer en geef ik advies over de zaken waar ze mee bezig zijn. Ik neem het niet over maar draag mijn jarenlange kennis en ervaring aan ze over, ook tussendoor, zodat het team zelf verder kan.

Optie 2.
Marketing Boost traject

Gedurende een jaar draag ik geleidelijk mijn kennis en ervaring over. Het is een maatwerk traject waarbij we werken aan de inhoud én de professionele houding. Hier ligt de nadruk op de professionalisering van het team.

Optie 3.
Klantonderzoek en advies

Soms is het leggen van een stevig fundament genoeg. Ik doe (klant) onderzoek, analyseer de marketing en communicatie activiteiten, bestudeer merk en propositie. Vervolgens kom ik met een praktisch rapport met concrete suggesties.

Waarom mijn marketing advies?

Ik heb de afgelopen 25 jaar gewerkt bij grote merken zoals VNU, Randstad, ING en Citroen maar met even veel plezier bij kleine bedrijven. Soms was ik leidinggevende en soms uitvoerend communicatie adviseur. Vanuit al die posities heb ik het marketing en communicatie vak in de volle breedte leren kennen. Dat maakt mij uniek, ik knoop in deze tijd van hyperspecialisatie alles moeiteloos aan elkaar. Dat doet jullie klant overigens ook, dus geen overbodige luxe.

Gedurende mijn loopbaan werkte ik in uiteenlopende sectoren, al helemaal in mijn tijd als interim marketing communicatie adviseur. Ik werkte bij multinationals zoals Randstad, ING en Citroen. Met even veel plezier werkte ik bij startups. Daardoor breng ik een fris perspectief aan tafel.

Een kenmerkende aanpak

Ik jaag aan, daag uit. Mijn manier van werken is analytisch en positief kritisch. Ik sluit met mijn marketing advies aan op commerciële doelstellingen en werk praktisch. Altijd vanuit potentieel, met respect voor iedereens unieke kwaliteiten en zeer betrokken. Naast marketing communicatie specialist ben ik namelijk ook gecertificeerd coach.

Mijn kracht is om snel tot de essentie te komen en structuur aan te brengen. Wat jou dat oplevert is meer overzicht en controle.

Foto: Sandra Koppenhöfer

Spreker en facilitator over storytelling, verandermanagement en klantbeleving

Haal 25 jaar ervaring in huis

Ik kan als geen ander doorzien waar jullie kansen liggen en het vertalen naar concrete stappen. Je haalt meer dan 25 jaar degelijke marketing en communicatie ervaring in huis. Je kunt bij mij aankloppen met uiteenlopende inhoudelijke expertisegebieden. Naast een master bedrijfseconomie deed ik NIMA-B, een Masterclass Brand Management aan de EURIB en een Masterclass Customer Journey Management bij SRM.

Uniek is mijn bereidheid om samen te werken met bestaande leveranciers en voort te borduren op wat er al is. Dat betekent dat ook eerder onderzoek en adviezen van andere experts welkom zijn.

Expertise gebieden

  • Campagne management
  • Marketing en/of communicatie strategie
  • Merk positionering
  • Merk identiteit en kernwaarden
  • Propositie ontwikkeling
  • Marktverkenning / klantonderzoek
  • Customer Journey management / klantreizen
  • Customer Experience Management / klantbeleving
  • Social Media Strategie