Zo werkt waarde gedreven marketing

Purpose marketing. Seriously?

De druk vanuit de maatschappij op merken om kleur te bekennen groeit. Burger activisme neemt toe en daar waar mensen zich verenigen rondom een thema kan een bedrijf of merk ineens ongewenst in de spotlight komen te staan. Waar sta je als organisatie ten opzichte van het milieu? Hoe ga je om met opzichte van participatie en inclusie? Wat heb je betekend voor je directe omgeving?

Niet langer is alleen het hebben van intern gedragen kernwaarden voldoende. Organisaties worden uitgedaagd om hun maatschappelijk relevante waarde uit te dragen. Hier bewust gespeld zonder de ‘n’. Want het gaat niet meer alleen om hoe je opereert maar ook om wat je bijdraagt.

Waarde gedreven marketing

Waarde krijgt een nieuwe betekenis. Niet alleen draagt marketing bij aan de numbers game van leads en klanten, up- en cross sell, loyaliteit en NPS. Marketing en communicatie teams moeten ook aangestuurd worden op het verhaal over maatschappelijke waarde. Dat vraagt om een verbreding van  het marketing dashboard en om een ander gesprek in de directiekamer. Corporate storytelling vanuit waarde vraagt om meer dan een kortstondige campagne.

Verbreding want de commerciële functie hoeft niet los te staan van de storytelling functie. Ze kunnen elkaar versterken.

Foto: Michael Kooren.

Toegankelijke vrouwelijke coach

Auteur: Yvette van Aarle