Ik ben een mensen-mens en geloof in de kracht van samenwerken. Door de neuzen dezelfde kant op te brengen kan je grote stappen maken en dan wordt het voor iedereen leuk.

De kracht van een acht

Lang heb ik geroeid in een acht, op de Amstel (de Hoop), en dat is de perfecte analogie. De acht gaat pas ‘lopen’ als iedereen helemaal gelijk zit, als elk individu dezelfde techniek gebruikt op exact het juiste moment. De coach speelt daarin een hele belangrijke rol vanaf de kant. Zo kan HR in een organisatie bijvoorbeeld veel faciliteren. De stuur (de leidinggevende) heeft de leiding en zweept de roeiers. Maar zonder de roeiers (het team) komt een stuur nergens, beweegt de boot niet. Iedereen in de boot moet dus op elkaar kunnen vertrouwen. En iedereen moet bereid zijn te luisteren. Eén fout in de samenwerking kan fataal zijn.

Werkwijze

Als leidinggevende geef ik richting en daag ik een team uit om verder te komen. Mijn visie zal ik duidelijk maken. Tegelijk kijk ik naar elk individu en wat die nodig heeft om in zijn of haar kracht te staan. Ik steun mensen waar nodig, kom voor het team op, maar geloof dat iedereen ook voor zichzelf moet opkomen. Zacht op de mens, hard op het resultaat. Vanuit Better Stories spelen we vaak een rol in het versterken van samenwerking in teams.

Deze klanten gingen jullie voor: Allen & Overy, Pluimen (de Pluim), Socialyse.