Situatie

Deze onderneemster zocht hulp bij het verbeteren van haar website teksten omdat de huidige teksten niet meer goed de lading dekten. Nou kan ik best wel schrijven maar ik ben geen copywriter en dat heb ik haar ook gezegd. Wat ik wel kan, zei ik, is je helpen je gedachten te structureren zodat je een tekstschrijver vervolgens een gerichte opdracht kunt geven.

De vraag aan mij: help mij om weer scherp te krijgen waar ik van ben.

Aanpak

We hebben in drie sessies toegewerkt naar haar verhaal. In de eerste sessie hebben we vooral gepraat. Uit dit dialoog werd helder dat niet de webteksten maar iets fundamentelers aan de hand was. Ze was gaandeweg haar reis als onderneemster de passie en energie kwijtgeraakt in haar werk. Ze deed dingen die voelden als een verplichting en haar zelf niet meer vervulde met energie. Door daar bij stil te staan kwam ze tot inzichten die al direct een boel hielp op te lossen.

In de andere twee sessies zijn we wat aardser aan de hand van modellen gaan kijken naar haar onderneming en haar werk.

Foto: Michael van Kooren

Bel: 06 27 077 109

Resultaat

De gesprekken hebben de energie weer laten stromen en ze heeft een nieuwe invulling gegeven aan sommige werkzaamheden zodat ook daar het plezier weer terug kwam. Alleen de ‘what’ is veranderd en past nu veel beter bij haar ‘why’. Ook heb ik een summiere briefing voor haar gemaakt waarmee zij een copywriter efficient aan het werk kon zetten.

Expertise

  • Marketing communicatie coaching
  • Business coaching