Situatie

In deze publieke organisatie was net een grote reorganisatie geweest. Het management team had er lang aan gewerkt om ‘de vork te verhangen’, maar medewerkers kwamen maar niet in beweging. 

De vraag aan Better Stories: help ons te begrijpen wat we over het hoofd hebben gezien.

Aanpak

Samen met mijn zakenpartner van Better Stories hebben wij een sessie bedacht en gefaciliteerd op een plek in de natuur met dit team. We gebruikten het raamwerk van de ‘Reis van de held’ om af te tasten waar in het ‘veranderverhaal’ mogelijk hiaten hadden gezeten. Een succesvol verandertraject kent namelijk, net als elk goede verhaal, een vaste opbouw. Wij combineren in onze werkwijze de wetten van Kotters 8 stappen model met wetten van de ‘Reis van de Held’ van Joseph Campbell. Door gestructureerd elke bouwsteen te onderzoeken vonden we inderdaad hiaten en werd het mogelijk te zien waar de kansen lagen om alsnog beweging te krijgen.

In het avonddeel hebben we teamleden in een pressure cooker situatie in de vorm van een kook workshop zelf laten ondervinden hoe het voelt als je in een verandering zwemt zonder sturing. Dat maakte dat naast het hoofd ook het lichaam ging voelen wat er te doen stond.

Foto: Michael van Kooren

Bel: 06 27 077 109

Resultaat

Het management team zat boordevol inspiratie en energie om de laatste meters af te leggen in de reis die hun nog te maken viel.

Expertise

  • Storytelling en change management
  • Team coaching